Nieuws

 

11 september 2017

Drive, Chip & Putt tot nader orde 'on hold'

Het komt misschien voor velen als een schok, maar om verschillende redenen hebben we als organisatie besloten een 'pas op de plaats' te maken en ons te bezinnen op een toekomst voor Drive, Chip & Putt in Nederland. Tot nader orde worden alle activiteiten geschort. Er zijn meerdere redenen waardoor wij als team van vrijwilligers hiertoe hebben besloten. Het blijkt keer op keer toch lastig om een grote groep kinderen naar Drive, Chip & Putt voorrondes te krijgen. Hiervoor zijn wij deels afhankelijk van clubs en banen die de locatie ter beschikking willen stellen en voor alle betrokkenen is het frustrerend wanneer er een voorronde geen doorgang kan vinden door een te kleine groep deelnemers. Wel zagen we een groep kids die het concept kennelijk zo leuk vinden dat ze stad en land afreisden om deel te kunnen nemen. We hebben dat altijd zeer gewaardeerd en deze betrokkenheid van ouders en kids legitimeerde in onze inspanningen, vonden wij tot nu. 

Er is een kentering in ons enthousiasme ontstaan toen de NGF begin dit jaar besloot om actief geen rol meer te willen spelen in Drive, Chip & Putt. Het resultaat daarvan was dat wij voor de keuze kwamen te staan om óf het inschrijfgeld te verhogen óf zelf een duit in het zakje te doen. Wij hebben voor dat laatste gekozen, maar waren ons van meet af aan bewust dat dit niet lang stand kon houden. Dat standpunt van de NGF is deels geïnitieerd door een getouwtrek over financiën van de finale van vorig jaar, tussen de NGF, The Dutch en de organisatie van het KLM Open. We zijn overigens erg blij met de onze sponsor Willson Staff, die altijd ballen ter beschikking heeft gesteld, caps voor de finalisten en polo’s voor de organisatie.

Zodra we meer kunnen melden over de toekomst van Drive, Chip & Putt dan zullen we dat op deze website doen. Hiervoor zijn echter een aantal grote stappen nodig en een samenwerking tussen verschillende partijen die allen het zelfde doel nastreven, namelijk het stimuleren van de golfsport onder kids, is hierin een voorwaarde. We gaan graag het gesprek aan met partijen die zich hiervoor willen inzetten en zullen als organisatie van Drive, Chip & Putt Nederland hier ook actief een rol in nemen. 


_____

30 mei 2017

Voorronde van 4 juni op edese afgelast

Waarschijnlijk komt het door de Pinkstervakantie dat er minder aanmeldingen zijn binnengekomen dan normaal, maar we moeten daardoor helaas de voorronde op de Edese afgelasten. Er volgt zo snel mogelijk een nieuwe datum en we hopen dat iedereen die zich voor deze voorronde wel heeft aangemeld, ook dan van de partij is. We houden jullie hierover op de hoogte. 


_____

15 maart 2017

Aftrap kwalificatierondes 2017 op 2 april op Toxandria

Drive, Chip & Putt Nederland en de NGF kondigden vandaag aan dat de kwalificatie voor het tweede Drive, Chip and Putt Kampioenschap 2017, officieel van start is gegaan op DriveChipPutt.nl.  Dit initiatief voor jeugd-golfontwikkeling nodigt jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar uit, om deel te nemen aan de voorrondes die plaatsvinden op vijf Nederlandse golfclubs in de maanden april tot en met september. Deelnemers komen uit in vier leeftijdscategorieën – opgesplitst in jongens en meisjes – en kunnen scoren op de drie fundamentele vaardigheden in golf (drive, chip en putt). In de voorrondes kunnen 40 deelnemers – 20 jongens en 20 meisjes – zich kwalificeren en een uitnodiging verdienen voor de nationale finale die dit jaar zal plaatsvinden op de Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria.

“De euforie die we zien op de gezichten van de deelnemers van Drive, Chip & Putt, inspireert ons allemaal en geeft ons de energie om meer junior-golfers deel te laten nemen aan dit fantastische programma. Het is inmiddels wel duidelijk dat het concept een blijvende impact heeft op jeugdgolf in Nederland. Onze toewijding aan de Drive, Chip and Putt kampioenschap is enorm, en ingegeven door onze wens om meer kinderen te laten kennismaken met de sport en de volgende generatie van het golfspel te inspireren”, aldus Eric van de Wetering van Drive, Chip & Putt Nederland. "Door de onuitputtelijke inzet van onze driekoppige organisatie, is het concept inmiddels enorm gegroeid en uitgerold over het hele land. Onze ambitie is om nog meer jeugd de verbinding te laten maken met dit prachtige spel, door middel van een fantastische ervaring die ze bij zal blijven voor de rest van hun leven. Drive, Chip en Putt heeft een bijzondere en blijvende indruk gemaakt op honderden jongens en meisjes, door ze een kans te geven om hun golfvaardigheden te laten zien in een leuke en spannende vorm. We zijn er trots op dat zowel jeugdcommissies als PGA professionals van golfclubs de kwalificatierondes samen met ons willen organiseren en junior golfers hun droom te laten nastreven. Tevens  zijn we verheugd dat we samen met onze partner de NGF, en onze sponsor Wilson Staff, een positief verschil maken voor een nieuwe generatie golfers."


De aftrap van de kwalificatierondes is op zondag 2 april 2017 op de Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria in Molenschot. Aanmelden kan via de site www.drivechipputt.nl

 

_____

19 oktober 2016

Drive, Chip & Putt bij het Junior Golfkamp

Op dinsdag 18 oktober vond de eerste voorronde van Drive, Chip & Putt voor het seizoen 2017 al plaats. Ruim 20 deelnemers – waarvan een aantal buiten de leeftijdscriteria viel – deden mee. tijdens het Junior (herfst) Golf Camp. 


_____

23 juni 2016

Finale Drive, Chip & Putt 2016 bij KLM Open op The Dutch

Vandaag hebben we van Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open, te horen gekregen dat de finale kan plaatsvinden in de week van het KLM Open op The Dutch! Als organisatie van Drive, Chip & Putt zijn we daar super blij mee, maar we kunnen er ons alles bij voorstellen dat jullie, als deelnemer, dat ook zijn. Je zal toch maar in de finale staan tijdens het KLM Open! Zodra er een definitieve datum bekend is zullen we daar natuurlijk melding van maken.


_____

5 april 2016

Voorronde Drive, Chip & Putt bij De Compagnie in Veendam

De organisatie van Drive, Chip & Putt Nederland is blij dat zojuist bekend is geworden dat na Zwolle en Harderwijk, de derde voorronde zal worden gehouden bij De Compagnie in Veendam op 21 mei 2016. Inschrijven via de site is vanaf vandaag mogelijk.


_____

31 maart 2016

Drive, Chip & Putt Seizoen 2016 van start

Het is weer zover, het golfseizoen gaat weer losbarsten en natuurlijk is Drive, Chip & Putt weer van de partij. Dit jaar grootser dan vorig jaar. We houden officiële voorrondes en een spectaculaire finale. Over die finale kunnen we nu nog niet veel meer vertellen dan dat je 'er bij wilt zijn’.

Voorronde GC Zwolle - 7 mei

Op zaterdag 7 mei wordt de eerste voorronde gehouden op Golfclub Zwolle. De aanmeldingen komen al lekker op gang en heb je vorig jaar deelgenomen dan wil jij er natuurlijk, net als vorig jaar, ook weer bij zijn.

Voorronde GOLF 4 ALL Harderwijk - 18 juni
Golfclub Harderwold heet sinds kort 'GOLF 4 ALL Harderwijk'. Op zaterdag 18 juni wordt hier een Drive, Chip & Putt voorronde gehouden.

Junior Golf Camps
Op de Junior Golf Camps worden in samenwerking met Drive, Chip & Putt officiële voorrondes gehouden. Alle jeugd die deelneemt aan een zomerkamp, kan meedoen aan Drive, Chip & Putt.

Finale
Nadat alle voorrondes zijn gespeeld ontstaat er automatisch een ranglijst. De top-5 van iedere categorie gaat rechtstreeks door naar de grote Drive, Chip & Putt-finale waarvan de locatie binnenkort bekend wordt gemaakt. Je mag trouwens meedoen aan alle voorrondes. Je beste voorronde telt mee voor je kwalificatie voor de finale.

Aanmelden
Via drivechipputt.nl kun je je weer aanmelden. In het aanmeldformulier kun je kiezen aan welke voorronde je mee wilt doen. Nogmaals, dat mogen er ook meerdere zijn. In dat geval moet je je twee keer aanmelden.


_____

18 maart 2016

Voorrondes Drive, Chip & Putt bij Junior Golf Camps

Junior Golf Camps organiseert “golf-only” golfkampen in Nederland én in het buitenland. Golfkampen voor enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd van 5-21 jaar. Drive, Chip & Putt gaat samen met Junior Golf Camps officiële DCP-voorrondes organiseren. Neem je deel aan een Junior Golf Camp dan kom je ons daar dus ongetwijfeld tegen. En je score telt natuurlijk mee voor de grote finale. En neem van ons aan: die wil je niet missen!

Aanmelden voor Junior Golf Camps doe je via juniorgolfcamps.nl.

_____

3 maart 2016

Voorronde Drive, Chip & Putt bij GOLF 4 ALL Harderwijk

We hadden het al verklapt en nu is er ook een datum. De eerste Drive, Chip & Putt voorronde zal op 18 juni worden gehouden op GOLF 4 ALL (voorheen Harderwold) in Harderwijk. Waar de grote finale zal worden gehouden blijft nog heel even geheim, maar geloof ons, het wordt geweldig. Alleen dat is al een reden om mee te doen! Ben jij tussen de 7 en 15 jaar, schrijf je dan snel in via www.drivechipputt.nl

_____

5 augustus 2015

Wilson Staff sponsort Drive, Chip & Putt in Zwolle

Voor deze eerste editie van Drive, Chip & Putt is Wilson Staff bereid gevonden om het evenement te sponsoren. De sponsoring is in de vorm van prijzen die bij de diverse onderdelen gewonnen kunnen worden. De organisatie is erg blij met de enthousiaste reactie op de vraag of Wilson Staff iets voor het evenement wilde doen. "We vinden het een erg mooi initiatief om golf voor de jeugd te promoten en we dragen daar graag een steentje aan bij."

_____

9 augustus 2015

Gesigneerd Pin High shirt van Joost Luiten

Joost Luiten vindt Drive, Chip & Putt een geweldig initiatief. Daarom heeft hij een fraaie polo van Pin High Golfwear gesigneerd en naar ons gestuurd. En jij kunt 'm winnen!

_____

10 augustus 2015

Mooie prijzen dankzij sponsoring van US Kids Golf

Meer informatie volgt nog. Hou onze website in de gaten.

_____

10 augustus 2015

Dokkumer Vlaggencentrale draagt een steentje bij

Op 15 augustus wapperen er natuurlijk mooie vlaggen van Drive, Chip & Putt. Met een  bijdrage van de Dokkumer Vlaggencentrale wapperen er een paar meer dan gepland. Namens de organisatie hartelijk dank. We zijn er erg blij mee.

_____

Drive, Chip & Putt nu ook in Nederland

Hoe vaak krijg je als jeugdspeler de kans om je golftalenten aan ouders, broertjes, zusjes, vrienden, ooms of tantes te tonen. Als jeugdgolfer kun je vaak alleen laten zien wat je score was na afloop van 18 holes en misschien aan de hand van een aantal hoogte- of dieptepunten vertellen hoe je aan die score gekomen bent. Golf is nou eenmaal geen stadion-sport en daar moeten we maar mee leven. Of toch niet? In de VS is er sinds drie jaar, voor jeugdspelers tussen de 7 en 15 jaar, ‘Drive, Chip & Putt'. Een competitie waar jeugdgolfers op deze drie onderdelen hun talenten kunnen tentoonspreiden. En omdat de drie onderdelen binnen een beperkte ruimte worden gesitueerd, heeft publiek altijd zicht op de spelers. Dat zorgt voor veel enthousiasme, veel applaus en veel mooie momenten.

Hoe werkt Drive, Chip & Putt
Zoals gezegd zijn er drie onderdelen: drive, chip en putt. Voor elk van deze onderdelen zijn punten te behalen. Er wordt gespeeld binnen vier leeftijdscategorieën: 7-9, 10-11, 12-13 en 14-15 jaar. Er wordt niet aanvullend rekening gehouden met handicap. 

Drive

Bij het onderdeel ‘drive’ slaan de deelnemers drie ballen, uiteraard zo ver mogelijk, binnen een fairway van 35 meter breed. Punten worden aan de hand van een tabel gegeven aan een corresponderende afstand. Iedere speler slaat drie drives. Het totaal aantal te behalen punten voor dit onderdeel bedraagt 75.


Chip

De speler chipt bij dit onderdeel drie ballen vanaf 10 tot 15 meter naar een wedstrijd-hole. De afstand van de bal tot de hole bepaalt het aantal behaalde punten. Ook hier is het totaal aantal te behalen punten 75.


Put

De speler putt drie ballen van drie verschillende afstanden: een putt van 1.80 meter, een putt vanaf 4.50 meter en een putt vanaf 9.00 meter. De afstand van de bal tot de hole bepaalt weer het aantal behaalde punten en ook hier is het totaal aantal te behalen punten 75.


Eerste editie bij Golfclub Zwolle

Eric van de Wetering heeft, vanuit een actief jeugdprogramma van Golfclub Zwolle, het initiatief genomen om dit te evenement te organiseren: “Jeugdspelers uit het hele land zijn welkom om deel te nemen aan deze eerste editie. Wij zijn als jeugdcommissie en vereniging enorm enthousiast over dit concept en hopen dat jeugdspelers, ouders, familie en vrienden eveneens enthousiast zullen zijn. Wanneer deze pilot succesvol blijkt, kunnen andere clubs dit concept oppakken om zo misschien tot regionale voorrondes te komen. We zien een finale tijdens het KLM-Open al voor ons.”

Vanuit de NGF is Florence Brugmans als Coördinator Jeugdgolf betrokken: “We zetten als NGF de komende jaren actief in op een toename van het aantal jeugdleden. Dit evenement past uitstekend binnen onze visie en we zijn dan ook enorm blij met dit concept, zeker als je kijkt naar de positieve resultaten in de VS. Tijdens Drive, Chip & Putt op 15 augustus zijn we met de NGF op GC Zwolle aanwezig om naast dit event ook familygolf te promoten.